Jei neturi aistros tam, ką darai - liksi vidutinybe. Knygos "Be Obsessed or Be Average" apžvalga

Prieš porą savaičių dalinausi savo įspūdžiais apie Grantt'o Cordone knygą  “Sell or Be Sold” , kurioje sudėta daug pardavimų energetikos. Toje apžvalgoje žadėjau parašyti apie šio autoriaus kitą knygą „Be Obsessed or Be Average“. Tai šiandien (kaip esu žadėjęs) pristatau šios knygos apžvalgą.

Trumpai - tai knyga apie aistrą tam, ką darai. Ir tokią stiprią aistrą, kad ją galima būtų pavadinti apsėdimu, o žmones, kurie apimti aistros savo užsiėmimui, galima pavadinti apsėstais (obsessed).

Tai tikrai įdomi knyga. Šioje knygoje Grantt‘as pasakoja apie savo vaikystę ir jaunystę. Apie šeimos finansinės situacijos pokytį staiga mirus tėvui, apie jo jaunystės paklydimus ir priklausomybę nuo narkotikų. Taip pat jis pasakoja apie tai, kaip savo priklausomybę nuo narkotikų pakeitė priklausomybę nuo sėkmės siekimo. Taip pat dalinasi savo patirtimi, kaip toks apsėdimas jam padėjo pasiekti tai, ką dabar turi gyvenime. O turi tikrai nemažai – ir daugiamilijoninį NT verslą, ir nuosavą lėktuvą, ne vieną knygą-bestselerį pardavimų tema, ir visą pardavimų mokymų struktūrą.

Kaip jau minėjau ankstesnėje apžvalgoje, Granto stilius – labai amerikoniškas „You can do”. Tačiau tas stilius smarkiai neerzina. Netgi sakyčiau – užkabina. Todėl labiau rekomenduočiau šios knygos Audio versiją, kurią įgarsina pats autorius.

Keletas patarimų iš knygos:

  1. Gyvenimas vienas, todėl yra nusikaltimas (sau) gyventi vidutinišką gyvenimą. Beje, neeilinis gyvenimas nebūtinai tik apie pinigus.
  2. Kai ko nors sieki, tave dauguma kritikuos.
  3. Patys pavojingiausi (tavo motyvacijai) ne priešai, o tie, kurie “draugai”. Tie, kuriuos laikai artimais žmonėmis. Jie “norėdami gero” pastoviai nepritars tavo ambicingoms įdėjoms, ir atkalbinės tave nuo tavo svajonių.
  4. Nebijok savęs girti. Girk save aplinkiniams, bet tuos pasigyrimus/pažadus ištesėk.
  5. Nebijok nesėkmės. Nesėkmė – dar ne pabaiga, Walt Disney gavo virš 300 neigiamų finansavimo atsakymų, o Henry Ford prieš įsteigdamas Ford Motors bankrutavo du kartus.
  6. Nebijok būti sėkmingu. Būti sėkmingu yra negėda ir smagu.

Knygoje taip pat apstu pardaviminių patarimų. Knygoje nemažai motyvacinių citatų ir šūkių, todėl sveikas skepticizmas skaitytojui/klausytojui nepakenks. Visgi, šią knygą rekomenduočiau dėl to „amerikietiško“ požiūrio į gyvenimą bei marketinginio pateikimo to, kas angliškai vadinama Grit – užsispyrimu. (kita mano apžvalga bus apie tokį užsispyrimą)

Knygą galite užsisakyti iš Amazon’o pagal šią nuorodą:  Be Obsessed or Be Average

Knygos audio versiją galite užsisakyti iš Audible:  Be Obsessed or Be Average

Ir žinoma, jei dar neužsisakėte, tai rekomenduoju užsisakyti mano knygą “Nuo Amato prie Verslo. Pradžia“.

Daugiau knygų apžvalgų: https://www.amverklubas.lt/blog?tag=knygos .

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.