Kaip įpročiai valdo mus. Knygos "Įpročio galia" apžvalga

Noriu pasidžiaugti, kad mano publikuojamos knygų apžvalgos sulaukia skaitytojų. Tikiuosi, kad kažkam tos apžvalgos padėjo atrasti kokią įdomią knygą asmeniniam tobulėjimui. Kažkada vieno seminaro metu vienas klausytojas klausė manęs, kaip aš spėju perskaityti tiek knygų. Tai visai nedidelė paslaptis – daugumą knygų aš ne skaitau, o klausau. Ne, ne iš torentų parsisiunčiu, o turiu Audible prenumeratą (kurią rekomeduoju ir jums). Labiausiai patikusias knygas nusiperku ir e-book‘ą. Išimtinais atvejais (pvz The One Thing) nusipirkau ir popierinę. Klausausi šiek tiek greičiau nei standartinis tempas, todėl per kokią kelionę iki Klaipėdos ir atgal knygą „perskaitau“. Tačiau neretai tenka išgirsti iš lietuvaičių, kaip „legalios knygos“ – per brangu. Bet gi geras daiktas negali būti „pigus“ ar nemokamas.

Šiandien iš archyvo ištraukiau savo apžvalgą Charles Duhigg knygai „Power of Habit“.  Šią knygą pirmą kartą perskaičiau prieš ketvertą metų. Ji paskatino mane labiau domėtis „įpočių“ tema. Knygoje puikiai subalansuota mokslinė informacija bei pasakojamasis stilius, todėl knyga tikrai nenuobodi. Mano manymu, pati knyga yra viena geriausių (iš mano skaitytų) „įpročių“ temos reklama. Joje puikiai parodoma kaip įpročiai atsiranda, kaip jie įtakoja mūsų smegenų veiklą ir kaip jie įtakoja mūsų elgseną kasdienybėje bei krizinėse situacijose. Knygoje pasakojamos įvarios realaus gyvenimo situacijos, kuomet suformuojant tam tikrus įpročius, kompanija "Procter and Gamble“ sukūrė milijardus uždirbusį produktą, ar Tony’s Dungy’s sugrąžino sėkmę blogiausiai Nacionalinės futbolo lygos komandai.

Visgi  knygoje pateiktos įpročių keitimo rekomendacijos man pasirodė silpnokos. Vėliau skaitytose knygose apie įpročių formavimą pateiktos rekomendacijos pasirodė veiksmingesnės. Bet tai mano asmeninė patirtis, kuri gali skirtis nuo jūsų. Gal jums Chales'o rekomendacijos bus sėkmingos. Tačiau perskaitę šią knygą, jūs neabejotinai sužinosite apie savo (ir kitų žmonių) elgseną daug naujų dalykų. Dar Frederick Matthias Alexander praėjusio amžiau pradžioje pasakė, kad žmonės negali įtakoti savo ateities, bet gali įtakoti savo įpročius, kurie ir įtakos žmogaus ateitį.

Įpročių ugdymui aš taikau "The One Thing" pasiūlytą 66 dienų metodą. Beje, pagal jį padariau trumpą e-mokymą, kurį užsiregistravę nemokamai galite peržiūrėti ir jūs. Kursą rasite čia: Įpročio ugdymas

Knygą galite užsisakyti iš Amazon’o pagal šią nuorodą: The Power of Habit: Why We Do What We Do in Life and Business

Knygos audio versiją galite užsisakyti iš Audible: The Power of Habit: Why We Do What We Do in Life and Business

Knygos lietuviško vertimo audioversiją galite užsisakyti iš Audiotekos: ĮPROČIO GALIA. Kodėl mes taip elgiamės ir kaip tai pakeisti

 

Daugiau knygų apžvalgų:  https://www.amverklubas.lt/blog?tag=knygos.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.