Derybos be kompromisų. Knygos "Never Split the Difference" apžvalga

derybos knygos pardavimai Aug 20, 2023

Buvusio FTB įkaitų derybininko Chriso Vosso parašyta „Never Split the Difference: Negotiating As If Your Life Depended On It“ yra patraukli ir labai vertinga knyga apie įvairialypį ir sudėtingą derybų meną. Šioje knygoje skaitytojai atras nemažai praktinių patarimų kaip valdyti derybinius pokalbius, kaip pasiekti palankių rezultatų ir pagerinti savo derėjimosi įgūdžius. Pats pavadinimas pasako, kad knygoje bus pasakojama apie „bekompromisines“ derybas (lietuviškas vertimas "Jokių kompromisų"). Ir kokie gali būti kompromisai įkaitų situacijoje? Paleiskime pusę įkaitų, o kitą pusę galite susprogdinti?

Vossas meistriškai sujungia savo realių įtemptų situacijų (kur buvo deramasi dėl žmonių gyvybių) pasakojimus su giliais psichologiniais principais, tuo sukurdamas labai praktinį ir intelektualiai stimuliuojantį derybų vadovėlį. Rašymo stilius yra įtraukia ir ugdo, todėl sudėtingos derybų koncepcijos suprantamos įvairią derybinę patirtį turintiems skaitytojams.

Tikriausiai nieko nenustebins tai, kad Chrisas akcentuoja svarbų „bekompromisinių“ derybų sąlygą – empatiją ir aktyvų klausymąsi. Jis teigia, kad sėkmingų derybų sąlyga – suprasti kitos pusės požiūrio emocinį aspektą. Autorius knygoje pateikia metodų, kaip užmegzti ryšį ir sukurti pasitikėjimą, pvz.: emocijų įvardinimas, atspindėjimas ar kalibruojantys klausimai. Šie metodai tinka ne tik įkaitų situacijomis; jie yra puikiai veikia kasdienėse, tiek verslo, tiek asmeninių santykių derybose.

Knyga gerai struktūruota, kiekvienas skyrius – tai tarsi nauja pamoka bei serialo epizodas. Pradedama paprastesnių dalykų ir pereinama prie sudėtingesnių koncepcijų. Kiekviename skyriuje pristatomas atskiras principas, lydimas ryškių istorijų, iliustruojančių principo taikymą. Įžvalgos paremtos psichologijos ir žmogaus elgesio išmanymu, suteikiančiu joms patikimumo.

Tiems, kurie tikis „derybų vadovėlio, kai kurios knygoje pateiktos istorijos gali pasirodyti kiek ilgokos. Bet mano manymu, jos suteikia rekomendacijoms praktinį vaizdą.

Pasaulyje, kuriame derybos yra gyvybiškai svarbus įgūdis, šią knygą pavadinčiau privalomu skaitiniu. Ir nesvarbu, ar jums tenka derėtis darbe (vadovai, diplomatai, politikai), ar tik namie su paaugliu vaiku ar antrąja puse, šioje knygoje rasite ne tik lengvai pritaikomų praktinių įrankių ir teorinių žinių apie žmonių bendravimą. Autoriaus žinios ir patirtis daro šią knygą nepakeičiamu vadovu siekiant palankių rezultatų bei išsaugant svarbius santykius. Šią knygą galėčiau net pavadinti derybų meistriškumo kursu už labai mažą kainą.

Originalią knygos versiją galite užsisakyti iš Amazon’o pagal šią nuorodą: Never Split the Difference: Negotiating As If Your Life Depended On It

Audible versija: Never Split the Difference: Negotiating As If Your Life Depended On It

Lietuvišką audioversiją rasite čia: JOKIŲ KOMPROMISŲ! Visada derėkitės lyg spręstumėte savo gyvybės ir mirties klausimą

Daugiau knygų apžvalgų: https://www.amverklubas.lt/blog?tag=knygos.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.