Kai nenori skaityti storų knygų. Knygos "The Bottleneck Rules" apžvalga

knygos toc verslovaldymas May 31, 2021

Tikriausiai esate girdėję apie "vieno skrydžio" knygas. Tokiomis knygomis dažnai prekiaujama oro uostų spaudos / knygų parduotuvėse. Tai tokios knygos, kurias galima perskaityti per vieną (ir ne trans-atlantinį) skrydį, jose dažniausiai trumpai pristatomos kokios nors vadybinės įdėjos. Vieno skrydžio knyga, kurią noriu pristatytį šį kartą - tai vieno iš TOC praktikuotojų Clark Ching kūrinys „The Bottleneck Rules: How to Get More Done (When Working Harder isn't Working)“. Tai linksma ir labai informatyvi vieno skrydžio (galima perskaityti per vieną skrydį) knyga. Man ją perskaityti užtruko nepilnas dvi valandas.

Clark’as daugelį metų dirbo IT Projektų aplinkoje, turi didelę Agile patirtį bei yra parašęs porą knygų apie Agile (kuriose Agile neminimas) taikymą:

Rocks Into Gold: The Agile Parable

Rolling Rocks Downhill: The Agile Business Novel that NEVER mentions Agile

Naujausia jo knyga gali būti puiki priemonė tiems, kurie nemėgsta skaityti storų „verslo knygų“.

Knygoje glaustai ir vaizdžiai pristatoma Dr. E. Goldratt Apribojimų Teorija (TOC) bei priemonės pasiekti greitiems rezultatams, kai susiduriama su apribojimais. Visi knygoje pateikti apribojimų (butelio kakliukų) pavyzdžiai ne iš gamybinės aplinkos – finansų departamento, programinės įrangos testavimo ir klaidų taisymo bei restorano. Clark‘as puikiai demistifikuoja apribojimus bei veiksmus su tais butelio kakliukais.

Žinoma, ši knyga nepakeis „Tikslo“ ar rimtesnių TOC mokymų, tačiau ji tikrai puikus įvadas į TOC. Todėl labai nuoširdžiai rekomenduoju šią knygą visiems įvairaus lygio vadovams (ne tik gamybininkams), nes visiems savo veikloje tenka susidurti įvairiais apribojimais. Per porą valandų ir už dviejų kavos puodelių kainą pažvelgsite į savo aplinką per apribojimų prizmę.

Knygos Kindle versiją galite užsisakyti iš Amazon’o pagal šią nuorodą: „The Bottleneck Rules: How to Get More Done (When Working Harder isn't Working)

Ir žinoma, jei dar neužsisakėte, tai rekomenduoju užsisakyti mano knygą “Nuo Amato prie Verslo. Pradžia“.

Daugiau knygų apžvalgų: https://www.amverklubas.lt/blog?tag=knygos 

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.